Arrangementer i 2019:

 

 

 

Afstemningsfest på Frøslev Kro

Den 10. februar er det præcis 100 år siden, at Nordslesvig stemte sig hjem til Danmark. ”Historisk forening for Bov og Holbøl Sogne”, Bov Sogn og Bov Bibliotek arrangerer i den anledning en intens festaften.

Naturligvis bliver der fortalt noget om, hvad der skete på dagen for 100 år siden. Der er jo ikke så mange, der husker det mere. Hovedtaleren er i år fhv. kulturminister Mette Bock, som vil tale om grænsedragningen set i et europæisk perspektiv. Kan vores slesvigske grænsedragningsmodel bruges ude i den store verden? Eller er den bare unik? Det er nogle af de ting, som Mette Bock vil komme ind på. Hun er i øvrigt ikke ukendt med vores område, idet hun bl.a. har været formand for Grænseforeningen og chefredaktør for JydskeVestkysten. Desuden har hun nogle helt personlige relationer til vores område.

Som en lille overraskelse bliver det også muligt at høre en kendt stemme fra de hektiske dage lige efter 1. verdenskrig. Og så kan man jo ikke besøge Frøslev Kro på en afstemningsdag, uden at der skal være noget af det søde til kaffen. Og mellem alle indslag bliver der naturligvis sunget og snakket.

Alt dette kan man opleve på Frøslev Kro den 10. februar kl.19, man skal blot huske at tilmelde sig på Bov Bibliotek fra den 13. januar.

..........

Den 9. april 2020: Kransenedlæggelse ved viadukten i Padborg.

..........

Den 28. april 2020 kl. 19.00: Generalforsamling med foredrag ved Simon Faber.

.......

 Der vil efterhånden komme mere på hjemmesiden om de enkelte arrangementer.